Het aanvragen en afleggen van een huisbezoek

Wanneer het voor u, bijvoorbeeld als gevolg van een beperking, niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.  Voor het aanvragen van een huisbezoek belt u met de praktijklijn op 0346 - 57 95 95, dan kunt u in overleg met de assistente bepalen wat de mogelijkheden zijn.

De praktijkassistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek noodzakelijk is en wanneer het afgelegd kan worden. In de praktijk zijn de onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden uitgebreider en beter dan tijdens een huisbezoek.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het spreekuur te komen.

De huisbezoeken worden meestal aan het einde van de ochtend afgelegd. Een huisbezoek hoeft niet altijd dezelfde dag afgelegd te worden. Samen met de assistente spreekt u af wanneer de huisarts langskomt. Als er sprake is van spoed dan komt uiteraard één van de huisartsen direct bij u thuis.

Dringend medische hulp nodig

Is iemands leven in direct gevaar? Dan kunt u het beste 112 bellen. Heeft u medische hulp nodig maar is er geen sprake is van levensbedreigende situatie? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw huisartspraktijk. Aan de hand van uw klachten zal de doktersassistente bepalen of u het beste een afspraak kunt maken. Of dat de dokter bijvoorbeeld bij u op huisbezoek komt.

Is uw huisartsenpraktijk dicht? Dan kunt het beste contact opnemen met de huisartsenpost. Daar hoort u of u moet langskomen, of dat de visite-auto van de Huisartsenpost bij u langs komt, of dat u misschien rechtstreeks naar de eerste hulp moet.