Huisarts Chris van Wincoop

 

Dokter Chris van Wincoop is sinds 1 maart 1998 als huisarts gevestigd in Maarssen -dorp.

Getrouwd, vier kinderen en woonachtig in Breukelen.

Huisarts Chris van Wincoop

Chris van Wincoop (1964)

Onze praktijk is een solo-praktijk, maar eigenlijk is een huisartsenpraktijk tegenwoordig natuurlijk niet meer als 'solo' te omschrijven. In totaal werken er drie artsen in de praktijk. Naast Chris van Wincoop werkt ook zijn echtgenote (Carla Sandkuijl) in de praktijk als arts Ouderenzorg. Dit sluit goed aan bij haar vroegere werkzaamheden als verpleeghuisarts. Daarnaast werkt er een huisarts in opleiding in de praktijk. Een huisarts in opleiding blijft steeds één jaar in de praktijk werkzaam.

Naast de artsen werkt ook praktijkverpleegkundige Rahiella Fatehmahomed in de praktijk voor begeleiding van chronische ziektes als suikerziekte, COPD en hart- en vaatziekten (CVRM).

Daarnaast werkt psychologe Marlous van der Stadt als praktijkondersteuner GGZ.

Ingrid en Anna-Marie zijn de vaste assistentes van de praktijk en zijn behalve uw vaste aanspreekpunten aan de telefoon en bij de balie ook druk met eigen spreekuren.

Het streven van ons hele team is u goede zorg te bieden en we zullen waar mogelijk onze dienstverlening blijven verbeteren.

Chris van Wincoop is nog de enig huisarts in Maarssen-dorp die alle dagen van de week zelf werkt. Natuurlijk zijn er nascholingsdagen en vakantiedagen, maar alle normale werkweken is hij alle dagen van de week zelf in de praktijk werkzaam. Er zijn dus geen waarnemers in de praktijk werkzaam. Wel is er dus een huisarts in opleiding in de praktijk werkzaam waardoor in de regel op nascholingsdagen tóch de praktijk geopend is. Veelal werken we echter met ieder onze eigen spreekuren en heeft u in de regel keuze door wie u gezien wordt. Meestal lukt dat dezelfde dag nog indien gewenst. Neem dan wel tijdig met ons contact op om de afspraak in te plannen.

Belangrijk aandachtspunt in de behandeling vind ik preventie en 'life-style'. Veel problemen met de gezondheid zijn te voorkomen en te behandelen met gezondere leefstijl. Ik geloof niet in een maakbare gezondheid met pillen in brede zin, maar zie dat meer als een noodzakelijk kwaad waar ik zeker als huisarts veelvuldig gebruik van moet maken.  Beter is waar mogelijk actief gezonde keuzes te maken waarmee veel gezondheidsproblemen te voorkomen zijn of aan te pakken. Ook voor mijzelf kies ik voor een gezonde leefstijl met veel sport en gezonde (100% plantaardige) voeding.

Chris in spreekkamer.