Vaccinaties in de huisartsenpraktijk. 

De  1e vaccinatieronde voor mensen van geboortejaren 1956-1960 is afgerond. Iedereen die op de oproep heeft gereageerd heeft de eerste vaccinatie gehad en zal in juni of juli de 2e vaccinatie krijgen. 

 

Controle van de registratie van uw vaccinatie. 

Alle door ons gegeven vaccinaties worden door ons dezelfde avond aangemeld bij het RIVM. 

Door 'kinderziektes' in de COVID-software zullen echter de vaccinaties die op 25 maart al gegeven zijn pas na een landelijke software update bij het RIVM door u terug te vinden zijn. Deze software update zal in de avond en nacht van woensdag 7 juli op donderdag 8 juli plaats vinden. Binnen 1-2 dagen zouden vervolgens de vaccinaties dan door u terug te vinden moeten zijn bij het RIVM (zie hieronder).

De vaccinaties van latere data zijn in principe al wel geregistreerd en terug te vinden bij het RIVM.  

Indien u daarvoor toestemming heeft gegeven kunt u de de registratie van uw vaccinatie online terugvinden bij het RIVM: 

https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login

NB, mocht u vóór 8 juli op reis gaan en de registratie daarvoor nodig hebben laat dat ons dan weten. In incidentele gevallen hebben we de mogelijkheid om eea handmatig aan het RIVM door te geven. Dit is nogal omslachtig en tijdrovend en bij voorkeur vragen wij u te wachten op de software update.

Mensen die al een bewezen COVID hebben doorgemaakt krijgen maar één vaccinatie.  Om tóch een volledig gevaccineerd-registratie in de corona app te krijgen moet van de GGD de positieve testuitslag in het systeem van de RIVM komen. Dit loopt niet via de huisarts. Alleen de GGD heeft een totaaloverzicht van de positieve testuitslagen. Na verwachting zal kort na 1 juli dit softwarematig door de overheid ingeregeld zijn. 

 

Als u niet door ons gevaccineerd wordt en wilt weten wanneer u aan de beurt bent: 

zie hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wanneer-krijg-ik-een-vaccinatie-tegen-het-coronavirus

 

Bijwerkingen na vaccinatie: 

Met name na de eerste prik met AstraZeneca kunnen er bijwerkingen optreden.

Normale bijwerkingen na de vaccinatie: zie Lareb

 

Ervaren bekende bijwerkingen bij vrouwen van 21-65 jaar.

Bijwerking

AstraZeneca

Hoofdpijn

67%

Niet lekker voelen

66%

Vermoeidheid

63%

Spierpijn

61%

Koorts (> 38)

39%

 

Mensen geboren ná 1960.

Mensen geboren ná 1960 worden niet door de huisarts gevaccineerd. 

Wel leveren wij een lijst aan bij het RIVM/GGD van mensen die geboren zijn ná 1960 en die normaal gesproken voor een griepvaccinatie in aanmerking komen. 

Deze ontvangen van het RIVM/GGD als eerste een uitnodiging om gevaccineerd te worden door de GGD. 

Daarna volgen de anderen die geboren zijn na 1960. Waarschijnlijk dat hierbij weer het leeftijdscriterium bepalend is voor de volgorde van oproep.