Afdrukken

 Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ / Psycholoog)

 

Rosalie Zuidweg

Rosalie Zuidweg - Slob

Rosalie is als GGZ-ondersteuner verbonden aan de huisartsenpraktijk voor laagdrempelige ondersteuning en begeleiding van mensen met psychosociale en psychische problemen. Zowel voor volwassenen als voor jeugd. Soms is een behandeling door een psycholoog of psychiater misschien net een deur te ver. Met Rosalie unt u dan in de huisartsenpraktijk, dus laagdrempelig, een afspraak maken. Daar zijn voor u geen extra kosten aan verbonden. Dat is wel het geval bij een verwijzing naar psychische of psychiatrische hulp buiten de huisartsenpraktijk.

Rosalie heeft een half uur voor een gesprek. Soms is een enkel gesprek al voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen. Anders wordt in onderling overleg een nieuwe afspraak gemaakt. Gemiddeld duurt een behandelcontact tussen de vijf en acht gesprekken.

Mocht het toch nodig zijn om u te verwijzen, dan kan Rosalie dit met u bespreken en de verwijzing maken. Meestal zijn er wel wachttijden. In dat geval kunt u gewoon bij Rosalie blijven komen voor overbrugging zodat uw klachten niet erger worden.

U kunt met Rosalie een afspraak maken via de assistente. Eventueel kunt u daar natuurlijk eerst met de huisarts over praten, zeker als u twijfels heeft waar u voor begeleiding het beste op uw plek bent